Senioren hebben talenten !

senioren hebben talenten
Senioren hebben talenten !

Wanneer we kijken naar nieuwbouwappartementen en assistentiewoningen merken we dat het steeds vaker een uitdaging wordt om sociaal contact te genereren tussen bewoners onderling en om betaalbaar klusjes op te laten knappen. Daarom starten we met het in kaart brengen van alle talenten van onze bewoners.

Het inzetten van talenten is iets dat te weinig gebeurd. Wanneer iemand 65 jaar geworden is gaat men ervan uit dat deze persoon nood heeft aan zorg en dat ze geholpen dienen te worden. Niets is minder waar !

Wanneer we spreken met 65 plussers merken we dat ze boordevol energie zitten en graag hun kennis en kunde ter beschikking willen stellen. Maar jammer genoeg vinden deze talenten niet de weg naar de mensen die opzoek zijn naar deze kennis en kunde.

Daarom starten we als DWA met het in kaart brengen van alle talenten van onze bewoners en de mogelijke inzetbaarheid van deze talenten. Uit ons onderzoek blijkt dat dat deze talenten graag lokaal ingezet willen worden en dat met de nodige ondersteuning van een back-office systeem. Senioren willen niet rechtstreeks gecontacteerd worden voor deze hulp maar willen graag ingezet worden via het professionele systeem die beide in contact brengt.

Met andere woorden : er is een vrijwillige uitwisseling van talent en dankbaarheid. Als dat niet mooi is !

Wil je hier meer over weten ?

Mail naar info@digitalewoonassistent.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search